Gezonde drankjes, Senn is er gek op!

Maken jullie wel eens verse sapjes, smoothies of fruitijsjes voor je kinderen? Hier is het een grote hit. Senn is een slechte eter qua groente maar gek op fruit! Een combinatie van fruit en groente werkt hier super, dus als ik het bijvoorbeeld verwerk in een sapje of een ijsje vindt hij het heerlijk!

Zo maken wij geregeld verse sapjes in huis, ideaal voor Senn om alle vitamines binnen te krijgen maar ook super voor mij als zwangere! Waar we dan vooral aan denken voor in het sapje zijn groente met fruit gecombineerd. Als je bijvoorbeeld alleen maar groente neemt is de smaak vaak bitter terwijl dit met fruit lekker zoet/fris wordt.

Vaak nemen wij als basis sinaasappelen hier zit veel smaak aan en erg veel sap in, of te wel een win win situatie! Je kunt sinaasappelen met bijna alles combineren. Op deze manier kun je dus veel verschillende drankjes maken.

Een favorietje hier is:

  •  3x persinaasappel
  • 2x kiwi
  • 6 wortels
  • 1/2 broccoli

Dit alles gaat in de sapcentrifuge en je hebt een heerlijk vers sapje. Vaak maken wij (nou heel eerlijk Stefan 😉 ) een voorraad dus 2 grote (sap)flessen gevuld. Hier kunnen we dan 2 á 3 dagen lekker van genieten. Een stuk makkelijker dan elke dag een nieuw sapje persen!

Mocht je iets minder zin hebben in al dat fruit snijden maar vind je het wel belangrijk dat jij en je kindjes gezond eten? Dan kun je natuurlijk ook een smoothiepakket kopen bij Juice Junkies  hier krijg je zakjes met fruit/groente voorgesneden en ze worden bevroren geleverd. Op elk zakje staat precies beschreven welke groente en fruit er in de zakjes zit. En het leuke is dat je een pakket kan kopen waar alle soorten smoothies in zitten op deze manier kan je alle smoothies proeven en een selectie maken van jou favorieten! Afbeeldingsresultaat voor juice junkies fruit smoothies

Senn is gek op ijsjes, het liefst eet hij ze de hele dag.. dat wordt nog wat met de zomer 😉 Klein ijsmonstertje van me! Gelukkig maken we nu lekkere gezonde ijsjes van deze sapjes! Eigenlijk gaat het persen precies hetzelfde als een sapje alleen zorgen we er nu voor dat er zo min mogelijk vruchtvlees in het sapje zit. Op deze manier vriest het namelijk het beste op! Als we het sap hebben gemaakt schenken we deze in de ijsvormpjes en de volgende dag kan Senn er heerlijk van smullen!

Ik hoop dat jullie ook lekker gaan experimenteren met verse sapjes, smoothies of ijsjes!

Liefs, Eline

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s