Waarom een blog?

Hallo allemaal,

‘Waarom begin ook ik een blog?’ Dit is een vraag die ik mijzelf vaak gesteld heb. Maar na lang wikken en wegen heb ik toch de stap gezet. Een eigen blog wauw, hoe gaaf is dat! Ik merk dat ik het fijn vind om van me af te schrijven. Het werkt erg ontspannend en therapeutisch. Jullie zullen dus veel verhalen lezen met momenten die mij bezig houden of bezig hebben gehouden in de afgelopen tijd. 

Ik ben Eline Zwitser, 25 jaar oud. Ik weet dat ik mij al heb voorgesteld in een verhaal onder het kopje ‘wie ben ik?’ maar hier zal ik wat uitgebreider vertellen over mij en mijn leven.

Sinds december 2012 ben ik samen met de liefde van mijn leven Stefan Zwitser. In mei 2014 hebben we samen een huis gekocht. Dit prachtige huis staat in een rustig dorpje in Zuid-Holland, waar we het nog steeds super naar ons zin hebben. Dit huis is perfect om een gezinnetje in te stichten, alleen was dit een plan voor de toekomst. Ik volgde namelijk in die tijd nog een opleiding. Zo volgde ik een duaal traject als verpleegkundige en werkte ik daarbij fulltime op een psychiatrische afdeling. Erg tof maar ook ontzettend pittig!

Toen ik in juli 2014 een positieve zwangerschapstest in mijn handen had sloeg de paniek ook even toe. Ik zat midden in mijn opleiding en was dus zwanger. Maar nadat Steef en ik dit nieuws even lieten bezinken waren we meer dan blij. Een kleine mini-steef of mini-elien, hoe geweldig is dat! De zwangerschap verliep iets minder soepel door bekkeninstabiliteit en de druk van de opleiding, maar opgeven is niets voor mij. Ik knalde door en wist al mijn opdrachten en examens te behalen.

Na een zwangerschap van 41 weken werd ik ingeleid en wat waren we zenuwachtig, wat voor klein mensje zou ons gezinnetje vormen. De bevalling was erg pittig, hier later meer over. Maar na een tijdsbestek van 32 uur was ons mannetje daar eindelijk. Senn Stefan Zwitser geboren op drie april 2015, wat was hij mooi en perfect!

Senn Stefan Zwitser

Zes weken na de zwangerschap probeerde ik weer langzaamaan naar school te gaan, wat was het lastig om die kleine thuis te laten! Maar het behalen van die opleiding was zo belangrijk om juist Senn een goede toekomst te kunnen geven! Dus opgeven… NEE! daar twijfelde ik geen moment aan! Ik kreeg helaas een borstontsteking en moest met spoed geopereerd worden, hierdoor kwam de opleiding een aantal weken weer op een wat lager pitje te staan. Maar gelukkig had ik geen achterstand opgelopen en kreeg ik hulp van mijn studiegenootjes!  Al dat harde werken werd dan ook beloond, op 7 juli 2016 studeerde ik cum laude af en tekende ik mijn diploma voor verpleegkundige te Den-Haag.

Op 16 september 2016 ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven, Stefan Zwitser. Eindelijk mocht ik ook zijn achternaam dragen, dezelfde achternaam als mijn grote liefdes Stefan en Senn! Laat het Zwitserleven maar beginnen!

Kort na de bruiloft kwamen we erachter dat ik weer zwanger was, wauw wat een geluk! Ons gezinnetje zou compleet zijn. De zwangerschap verliep goed, ik was alleen ontzettend misselijk aan het begin. Maar na drie maanden kwam daar gelukkig ook een eind aan. Rond de 15 weken lieten we een pretecho doen, wat een verrassing! Een meisje! Wat was ik blij, een koningskoppel!

Op donderdag 29 December 2016 hadden we de 20 weken echo, helaas bleek deze een stuk minder rooskleurig als wij ons hadden voorgesteld. Ons meisje had een erg complexe hartafwijking met alle gevolgen van dien. Met ruim 23 weken zwangerschap is onze dochter op twaalf januari 2017 geboren/overleden. Ze was meer dan perfect, net als haar broer. Maar wat een intens verdriet. Graag vertel ik jullie later nog eens wat er precies gebeurd is.

Skye Zwitser

Het afgelopen jaar is zo’n intense tijd geweest in ons leven, wij zijn als gezin nog dichter naar elkaar toe gegroeid. Ons leven bestaat uit genieten van de kleine dingen en momentjes, nog meer genieten van en met elkaar. Dat doet zo’n periode met je want hoe overleef je dit als je elkaar niet hebt? Tijdens het afscheid en de verwerking van Skye* ben ik erachter gekomen dat ik zoveel rust vind in het schrijven van verhalen/blogs. Dit is voor mij zeker een reden dat ik dit blog ben gestart. Ik heb wel eens een gastblog geschreven voor ‘Nikki-magazine’ en merkte dat ik begon met de verwerking van mijn verlies.

Nu ruim een jaar later ben ik weer zwanger van een ontzettend gewenst ventje! Wij kunnen niet wachten om dit mannetje zoveel liefde te geven als zijn broer en zus. Nog even wachten en dan hopen we dit kereltje in juni te ontmoeten. Ik zal binnenkort nog een blog schrijven over hoe ik deze nieuwe zwangerschap ervaar. Ondertussen ben ik namelijk alweer ruim over de helft. Senn vindt het ook steeds leuker en echter worden, hij kan niet wachten om te gaan stoeien met zijn kleine broertje! We hebben hem maar vertelt dat zijn broertje dan eerst nog een stuk groter moet groeien, haha! Ook kan ik met alle eerlijkheid zeggen dat ik weer geniet, geniet van elke dag!

SALTED.PHOTOGRAPHY 34

Ik hoop dat jullie het een mooie kennismaking vonden, toch is het altijd spannend om zo’n persoonlijk verhaal te delen.

Laat je een reactie achter, want hoe leuk is dat!?

Liefs en een dikke knuffel, Eline

 

 

 

 

 

 

20 Replies to “Waarom een blog?”

 1. Hè powervrouw,
  Ik ben zo trots op jou! Met je mooi verwoorde verhalen, leuke recepten en DIY projecten! Ik volg je al zo’n 8,5 jaar en blijf dat nog heeeeel lang doen.
  Liefs, Nanc

  Like

 2. Stoer Eline! lijkt alweer zo lang geleden dat je rondwaggelde op de afdeling ! (niet lullig bedoeld, maar iets met bekkeninstabiliteit 😉 )
  Zo leuk je via instagram etc nog een beetje te volgen! Xx Leanne

  Like

 3. Wauw Eline, wat kan jij goed en levensecht schrijven zeg. Met een lach en een traan je eerste blog gelezen. Heftig! Maar ga vooral zo door. Ik lees mee 😊

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s