Verbouwen en 30 weken zwanger, HELP

Zoals de meeste weten hebben wij de afgelopen tijd een verbouwing gehad aan ons huis. Vandaar dat het ook ietsje stiller was omtrent nieuwe blogs. We kregen namelijk een nieuwe dakkapel over de hele breedte van ons huis. Waardoor wij en de baby en grotere kamer kregen. Super fijn natuurlijk! Maar toch was het ook wel een dingetje. Wil je weten hoe het ons afging, lees dan gauw verder.

Na een aantal maanden wachten was het dan eindelijk zo ver, de dakkapel zou geplaatst worden! Heerlijk want daarna kon ik lekker beginnen met het maken en inrichten van de babykamer. Maar toch bracht de dakkapel (net zoals elke verbouwing) een rompslomp met zich mee. We moesten namelijk beide kamers helemaal leegmaken en alle spullen opslaan, uitzoeken en de rotzooi weggooien. Hier ben ik dus een week voor de verbouwing mee begonnen omdat ik zo min mogelijk op het laatste moment wilde doen.

Een nadeel als je het zo snel doet is wel dat je dus een week langer aan het ‘kamperen’ bent in eigen huis. Zo had ik namelijk alle kleding al uitgezocht, maar alles in dozen gestopt en voor iedereen één grote tas volgestopt met kleding waar we het de aankomende tijd me moesten doen. Alleen wat ik toen nog niet wist was dan mijn droger het ook begaf! OEPS! Ja dat was grappig want weinig kleding plus een kapotte droger betekent met je natte wasjes langs moeders om deze te laten drogen en in de droger te stoppen. Nog meer naar het camping gevoel dus!

Na een weekje rommelen en alles uitzoeken hebben we de meubels uit elkaar gehaald en deze opgeslagen in Senn zijn slaapkamer. Nu was deze kamer plus onze kamers niet meer bewoonbaar. Dus gingen wij met het gezin naar mijn ouders, daar waren we ontzettend blij mee. Maar geloof me mensen als je 30 weken zwanger bent, niet heel lekker ligt dan is er no place like home! Gelukkig heb ik hartstikke lieve en zorgzame ouders die ons hielpen met Senn, de verbouwing en elke dag een lekkere maaltijd op tafel neerzette. Big thanks pap en mam (ik weet dat jullie meelezen ;)).

Na vier dagen zat de dakkapel erop en konden wij beginnen met verven, afwerken en klussen. Maar geloof me dat is ook echt een klus, wij (Steef en ik) dachten hier een stuk lichter over. Wij hadden gedacht dat we na een dag of twee klussen wel klaar zouden zijn, FOUT! Dit duurde toch nog even wat langer, maar echt mijn vader, Steef en beste vriendinnetje Nanc hebben als gekken gewerkt en ervoor gezorgd dat we zo snel mogelijk weer thuis konden slapen in een prachtige slaapkamer. Er moest namelijk, toen de afwerking en het verven klaar was, nog behangen worden en een vloer gelegd worden. Nadat dat klaar was moesten ook het bed, de kast en de andere meubels weer in elkaar gezet worden. gelukkig ging dit allemaal vrij snel en kon ik beginnen met inrichten, YAY!
Maar er moesten twee kamers ingericht worden, jawel onze eigen slaapkamer én de babykamer! Heerlijk, nu hebben we natuurlijk wat meer haast achter de slaapkamer gezet omdat we daar direct weer gebruik van moesten maken. Maar toch kon ik langzaamaan ook lekker beginnen met de babykamer. Hieronder zien jullie ook wat foto’s van beide kamers, een echte roomtour komt nog als het echt af is!

Hoe de verbouwing me bevallen is terwijl ik zo ver zwanger ben? Tja dat is een vraag die veel mensen mij stellen. Ik ga hier ook heel eerlijk over zijn dit doe ik nooit meer! Ik ga nooit meer verbouwen na de 24 weken zwangerschap, ik heb gemerkt dat ik in die tijd zo ontzettend veel van mijn lijf heb gevraagd terwijl dit eigenlijk helemaal niet haalbaar was. Zeker in combinatie met mijn werk was dit gewoon veel te veel. Je bent aan het begin van je zwangerschap vaak fysiek nog een stuk sterker en dan werk je jezelf niet overhoop (zoals ik) en hoef je je ook niet in te houden om lekker mee te werken. Want geloof me dames ik hou juist van klussen, verven en al die dingen. Dus volgende keer ben ik echt van de partij alleen dan zonder dat die buik me in de weg zit ;).

Bedankt weer voor het lezen en ik ben natuurlijk ontzettend benieuwd wat jullie van het verschil vinden zonder en met dakkapel.

Liefs en een dikke knuffel,
Eline

3 Replies to “Verbouwen en 30 weken zwanger, HELP”

  1. Haha zo herkenbaar!met de zwangerschap van Roxas werd ons huis opgeleverd. Dus inpakken klussen uitpakken etc ik woonde er met 37 weken en met 39 werd hij geboren.. wat een drama.. overal nog dozen 😂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s