Ruim 32 weken, hoe sta ik nu in de zwangerschap?

Ondertussen ben ik alweer ruim 32 weken zwanger, dat betekent dat de eerste 20 weken al ver achter mij liggen. Maar wat betekent dat voor mij, mijn gevoel en mijn mindset? Ik wil jullie graag meenemen naar hoe de afgelopen weken voor mij zijn geweest, wat er in mijn hoofd is omgegaan en hoe ik er nu in sta. Lezen jullie mee?

De meeste van jullie lezen mijn blogs vaker en weten dan ook dat de eerste weken van mijn zwangerschap ontzettend spannend en stressvol zijn geweest. Dit had vooral te maken met mijn vorige zwangerschap. Geen idee wat ik bedoel? Lees dan gauw mijn vorige blog en lees wat er is gebeurd waarom ik deze zwangerschap zo ontzettend spannend vind.

Nadat de 20 weken voorbij waren, kwam er een soort van rust. Nog geen hele rust maar wel een stukje. Ik moest namelijk ook de 24 weken voorbij van mezelf. Dat zou rust brengen, tenminste dat bleef ik heel hard tegen mezelf zeggen. Maar met 24 weken kwam er daadwerkelijk een soort rust over mij heen. Ik bleef het spannend vinden maar ik had de 20 weken echo overleefd én ik was ook de 24 weken voorbij. Ik had zo naar dit moment toe geleefd!

Ik kon steeds meer genieten, nadenken over een naam (die we overigens nog steeds niet weten!!!), kleertjes aanschaffen, nadenken over de babykamer en alle andere dingen die hoorde bij een zwangerschap. Dat was een heerlijk gevoel, ik voelde me steeds meer ‘normaal’ zwanger.

Nu ik alweer bijna 33 weken zwanger ben is er nog veel meer rust, want elke week kom ik steeds dichter bij de 40 weken. Het babykamertje is zo goed als af, onze slaapkamer is klaar dus alles wat op het (grote) lijstje stond wat af moest zijn is ook gedaan. Een heerlijk gevoel!  Voor nu moet ik alleen nog wat kleine dingetjes kopen, maar dat ook dat komt helemaal goed de aankomende weken.

Hoe ik tegen de bevalling aan kijk weet ik nog niet precies, dat kan ik nu ook niet nog invullen. Mijn  bevalling van Senn duurde erg lang en ik was helemaal op. Bij Skye was het natuurlijk een heel ander verhaal, een bevalling wetende dat je je kindje gaat verliezen. De gyn had al gezegd dat mijn bevalling best wel wat herinneringen kon oproepen en dat ik dat gewoon mag aangeven. Ook zei ze dat ik me daar nooit helemaal op kan voorbereiden omdat een bevalling zoveel gedachtes en gevoelens met zich meebrengt. Dus dat is wel iets waarvan ik nu denk dat ik er niet teveel aan denk of mee bezig ben maar wat dus straks of een paar weekjes voor de bevalling ineens kan opkomen;. Want wat gaat er door je heen als mijn kleine mannetje straks na de bevalling niet direct huilt, denk ik dan direct aan Skye? Of wat gaat er door me heen als ik weer ingeleid zou worden, ben ik dan angstig voor een zelfde bevalling als bij Senn? Dat zijn dingen waar je je niet op kunt voorbereiden en wat je dus niet in de hand hebt.

Een paar weken voor de bevalling zal ik hier nog eens op terug komen en kijken of ik er dan misschien heel anders tegenover sta. Voor nu ben ik super relaxt en ontspannen, gelukkig maar zo kan ik straks lekker genieten van mijn verlof!

Hebben jullie nog tips wat ik absoluut moet hebben en aanschaffen voor onze kleine man? Laat het dan even weten in een reactie.

Liefs, Eline

 

2 Replies to “Ruim 32 weken, hoe sta ik nu in de zwangerschap?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s