5x vocht vasthouden tijdens de zwangerschap.

Je kent het wel, zwanger zijn en vocht vasthouden. Wat een ellende, zeker met deze warme dagen en het naderen van het einde van mijn zwangerschap zijn deze momenten ook hier weer aangebroken. Voor deze blog heb ik eventjes van research gedaan want geloof me ik kon er vier opnoemen en geen vijf. Zijn jullie benieuwd welke lichaamsdelen ‘opzwellen’ gedurende de zwangerschap? Lees dan gauw verder!

Je handen
Dat moment is bij mij al een tijdje geleden begonnen. Mijn vingers die dikker worden en mijn handen waar de botjes ineens een stuk minder zichtbaar op zijn. Nu heb je van die voorbereiden mensen (niet mensen zoals ik;)) die ringen dragen en deze dus op tijd af doen. Ik kwam er namelijk achter dat ik vocht vast hield toen ik mijn ringen niet meer afkreeg. Hier loop ik dan met ringen die in mijn vingers gedrukt staan haha.

Je borsten
Well hello there! Dit is het eerste wat Steef opviel ; ) Aan het begin van mijn zwangerschap maakte deze twee vriendjes van me ineens een heuze groeispurt. Bijzonder he dat je lichaam direct begint met de voorbereiding om je kindje van voeding te voorzien. Je kan wel zeggen dat ik er tegenwoordig weer mag wezen. Iets wat ik een tijd niet heb kunnen zeggen na de zwangerschap van Senn, ha ha! Meer vrouwen die zich hierin herkennen?

Je voeten
Ook dit een zeer bekend ‘probleem’ voor de zwangere dames. Je voeten die ineens zoveel vocht vasthouden dat je lekkerste gympies ineens niet meer lekker zitten! Met dit warme weer gaan die voeten extra snel, dat betekend koude voetenbadjes, kussens eronder en omhoog met die pootjes! Ik heb van nature al brede voeten met kleine dikke kroketten teentjes maar nu is het helemaal een lachtertje. Super fijn die slippers met dit weer maar echt flateus zijn die voeten niet!

Je gezicht
Je herkent dit vast wel, ineens een onderkin of veel bollere wangen. De meeste vrouwen krijgen er vooral aan het einde van de zwangerschap mee te maken. Een bolle toet! Gelukkig trekt dit snel na de bevalling alweer weg en kun jij weer stralend op de foto met je kindje! Helaas mag ik er ook aan geloven en is mijn gezicht een stuk boller geworden de afgelopen tijd. 

Je lippen
Dit was voor mij een complete verassing! Ik wist niet dat dit bij het 5 lichaamsdelen hoorde. Vandaar de research maar het blijkt dus echt zo! Dit is dan nog niet eens zo’n erge zwangerschapskwaal want bijna elke vrouw vind het mooi als de lipjes wat voller zijn. Alleen een nadeel, ik zie nog geen verschil. Behalve een onderkin zijn mijn lippen nog even smal als voor de zwangerschap. Misschien dat mijn mede zwangere wel mooie volle lippen hebben. Ik zou zeggen dames geniet hiervan ; )

2 Replies to “5x vocht vasthouden tijdens de zwangerschap.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s