Dé naam, zijn we er al uit?

De titel zegt het al, de naam en zijn we er al uit? Ik vond het verschrikkelijk moeilijk een naam te kiezen voor dit kleine wondertje in mijn buik. Niet alleen ik vond het moeilijk maar ook Steef vond het erg lastig deze keer. We hebben meerdere sites afgespeurd maar het probleem is dat ik dus een bijzondere naam wil die niet teveel voorkomt.. Hoe pakten wij dit aan en zijn we er al voor 100% over uit hoe onze kleine man gaat heten?

Bij Senn wisten we vrij snel dat we ons mannetje Senn wilde noemen. In eerste instantie hadden we natuurlijk ook wat andere namen in gedachte maar na een paar twijfelweken waren we daarover uit. In die tijd hebben we de naam gedeeld met mensen die dichtbij ons stonden maar ook de andere naam waar we over twijfelden. Alleen resulteerde dit in meningen van anderen dat ze een naam niet leuk vonden etc. Dit vond ik aan de ene kant erg lastig omdat ik wilde dat iedereen de naam van mijn kleine ook echt leuk zou vinden aan de andere kant probeerde ik me hier niets van aan te trekken. Maar dit keer hebben we het dus anders gedaan. We hebben de namen waar we over twijfelden en die we in gedachte hadden niet verteld aan de mensen in onze omgeving.

Een stukje magie
Ik ben ervan overtuigd dat er dan nog een stukje magie in de lucht hangt op het moment dat je kleintje geboren wordt. Zo weten zij bijvoorbeeld niet hoe hij heet en we dus echt een magisch momentje kunnen beleven bij het vertellen van de naam van hun neefje, kleinzoon, en nieuwe vriendje. Omdat we zelf zo erg twijfelen en de namen nog niet echt wisten hebben we er nog meer voor gekozen om het voor onszelf te houden. Zo kunnen we niet afgaan op de mening van anderen. Ook al zeg ik dat ik me er niets van aantrek onbewust doe ik dit toch. Dus nogmaals niemand die we iets gezegd hebben!

Zijn we er al uit? NEE?! 

 

Over 3,5 week ben ik uitgerekend, maar zijn we nu dus echt 100% uit de naam? NEE! Nog steeds niet! Ik blijf het verschrikkelijk moeilijk vinden en kan op de een of andere manier de knoop niet helemaal doorhakken. Gelukkig hebben Steef en ik de naam wel beperkt tot 2 keuzes. Dit scheelt enorm. Toch heb ik al wel een ketting laten maken met de initialen van mijn gezin. Hier staat dus een letter op. Maar het grappige is dat de twee namen waar we tussen twijfelen dezelfde voorletter hebben! Dat maakte het mogelijk om de ketting vast te bestellen. Ik kreeg deze mooie ketting van Steef voor moederdag. Zo lief, mijn lievelingsmensen staan hierop en zo heb ik ze altijd bij me!

Vinden wij een betekenis van een naam belangrijk?
Maar nog even verder naar de naam, de betekenis hebben wij ook altijd belangrijk gevonden. Zo betekent Senn beschermer, dit vonden wij een mooie betekenis voor onze eerste geboren zoon. Als tweede naam heeft Senn de naam Stefan gekregen, net als zijn vader. Ik vond het een mooi idee dit door te kunnen geven. Ons dochtertje heet Skye*, de betekenis van haar naam is iets minder moeilijk te raden. Hemel betekent haar naam, iets meer toepasselijks was er niet. Ons meisje zal altijd in onze gedachten zijn.
Nu voor ons derde kindje hebben we weer gekeken naar betekenissen, het moest iets zijn wat precies bij onze andere kids zou passen. De twee namen die we nu nog op het lijstje hebben staan voldoen hier ook beide aan.

Een kleine tip ; )
Hebben jullie enig idee wat de naam zal zijn? Zal het weer beginnen met een S of begint het met een hele andere letter? Ik zal alvast één tipje geven, de naam is kort zoals jullie van ons gewend zijn ; ).
Wanneer waren jullie eruit wat de naam van jullie wondertje werd? Laat het weten in een reactie en als je onze naam goed raadt kun je een cadeaubon van www.sjanz.nl winnen! De winnaar maken we uiteraard na de geboorte pas bekend.

Raad de naam en win een cadeaubon!

 

Doe dus gauw een poging om de naam te raden in een reactie onder deze blog. Wie weet raad jij de naam en win je een cadeaubon van mijn favoriete shop. En wie weet helpen jullie ons wel met het doorhakken van de knoop.

Liefs Eline

94 Replies to “Dé naam, zijn we er al uit?”

 1. Hoi
  Denk dat de naam met een s begint wat ik uithaal van je mooie gekregen ketting 3x s
  naam son betekenis ster berg zoon
  als er meer namen mogen
  Naam shine betekenis schijnen
  Naam Sim betekenis schat
  Naam seth betekenis ?
  Of wij snel uit waren van de naam voornaam ja dit is grieks voor geluk tweede en derde naam hadden we eerst andere toen ik met 25 weken in het ziekenhuis kwam te liggen vliezen waren toen gebroken twijfelte ik enorm over de twee namen ze zou er drie krijgen dus nog even snel twee andere namen verzinnen wat meer zou passen en gelukkig hebben we deze stap gezet zo is ze vernoemt naar haar broer en haar papa wat ook sterk betekent want ze is en was sterk

  Like

 2. Hoi hoi,
  Ik dacht: misschien wel een naam die begint met een E, zodat die naam dezelfde voorletter heeft als die van jou! Maar ik vind geen twee leuke namen met een E.. Ja Eddy, maar dat vind ik weer iets minder passen bij Senn. Dus nee ik heb geen idee haha!! Ik ga wat namen roepen: Jack Kick Brent Logan

  Like

 3. Oehh! Zag net op je insta dat de naam NIET met een S begint, ik moet dan gelijk denken aan Tygo/Tygho of Eden of zoiets, ben benieuwd, nog een paar weekjes wachten 🤩💗

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s