De bevalling van Kim, was het weer in een sneltreinvaart net als bij Fedde?

Hey!
Mijn naam is Kimberly, 27 jaar oud en de trotse mama van Fedde en Siep.
Fedde is in een sneltreinvaart van 2.5 uur (waarvan 80 minuten persen) geboren. Benieuwd hoe dat bij Siep dan ging? Lees maar mee 🙂

Het is vrijdagmorgen 9 maart 2018, de verloskundige komt om 12:00 naar me toe voor de tweede strip poging. Ik ben op dat moment 39 weken en 5 dagen zwanger.
Ik had al een aantal weken ontsluiting en een volledig verstreken baarmoedermond, dus ze kon me goed strippen. Zou het dan beginnen?

De dag verliep zoals alle andere dagen verliepen: wel buikpijn, maar niks zette echt door. We besloten om Fedde -just in case- bij opa en oma te laten slapen. Als het niet zou doorzetten hadden we in ieder geval nog een avondje voor ons zelf en konden we ‘uitslapen’.
Om 18:45 reden we naar mijn ouders (10km verderop) onderweg hebben we pizza’s besteld via Thuisbezorgd en daarbij een opmerking geplaatst dat ze die om half 9 moesten komen brengen omdat Fedde dan zou moeten slapen.
19:30, plotseling krijg ik hele heftige weeën, weeën á 1 minuut om precies te zijn. Ik was nog zo helder om de pizzeria te bellen om te vragen of ze zsm wilde komen.
Ondertussen zat ik op handen en knieën, en besloten we om maar snel naar huis te gaan.

Ik heb toen we in de auto zaten direct de verloskundige gebeld. Ze zei me dat ik snel (heel snel) naar huis moest gaan en dat ze meteen zou komen.
Het was net dienstwissel, dus er zouden 2 verloskundigen komen.
Natuurlijk was er die dag een flinke wegomleiding, en zijn we letterlijk met 190km/h naar huis gereden. Een spannende rit was het zeker.

19:35: Toen we thuis kwamen ben ik direct naar boven gegaan en op het toilet mijn weeën gaan opvangen, ze kwamen zó snel achter elkaar.
Vrijwel direct kwam verloskundige nummer 1 binnen. Ze vertelde ons dat ze de kraamzorg in de auto al had gebeld en die ook onderweg was.
Terwijl ik mijn weeën aan het opvangen was is Dirk samen met de verloskundige alles aan het klaarzetten.
20:00: verloskundige nummer 2 komt ook aan, en er volgt een inwendig onderzoek: 5cm ontsluiting. Zo, dat gaat lekker. 20:30: de kraamzorg arriveert ook. Ik heb weeen á 30 seconden, wat is dit weer pittig zeg. Tussen de weeen door weet ik nog goed te grappen. ‘Jezus wat is onze lamp lelijk he Dirk’: iedereen ligt in een deuk. ‘Oh, daar komt er weer een (wee)’ en zo door.

21:11: ik heb het gevoel dat ik moet persen, maar mijn vliezen zijn nog intact. Er volgt weer een inwendig onderzoek: 10cm ontsluiting! Yes, ik mag gaan persen denk ik nog.
Ze breken mijn vliezen en even heb ik rust. De ontsluitingsweeën zetten zich om in persweeën.

21:31: ik heb eindelijk persweeën, daar gaan we dan.
Bij Fedde heb ik 80 minuten moeten persen, dus daar had ik me weer op ingesteld. Niks was minder waar, na één hele flinke perswee word Siep om 21:35 geboren.
Siep is er van aangeslagen en moet even bijkomen. Maar met behulp van wat stimulatie herstelt hij zich snel.

Wauw, wat ben je mooi. Een prachtig mooi roze mannetje van 3190. En wat lijk je op je broer! 21:40: de placenta wordt ook geboren.
Het resultaat van de snelle bevalling: een mini klein schaafwondje, that’s it. Ik voelde me lichamelijk verder prima.

De dagen na de bevalling heb ik ontzettend veel last gehad van naweeën, ik denk dat ik deze nog wel erger vond dan de hele bevalling zelf.
En hey, die pizza is om 22:45 door mijn ouders gebracht 🙂

Liefs Kimberly

Lieve Kim, jeetje zeg wat is dit snel gegaan. Bizar, ik kan absoluut niet mee praten over een snelle bevalling want ik was zo´n 37 uur bezig hihi. Maar het voordeel daarvan is dan ook dat ik geen naweeën heb gehad. Wat moet dat ellendig gevoeld hebben. Geniet van je prachtmannetjes want wat heb jij een kanjers op de wereld gezet.
Liefs Eline

One Reply to “De bevalling van Kim, was het weer in een sneltreinvaart net als bij Fedde?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s