Onze 2e regenboogbaby, zo onverwacht maar zó welkom!

Hello, eerst even voorstellen. Ik ben Kelly, 32 jaar. Ik kom oorspronkelijk uit België maar ik woon nu inmiddels al 11 jaar in Nederland. Ik ben voor de liefde hier naartoe verhuisd en wij zijn in juli ook alweer 14 jaar bij elkaar. En ik ben hem nog steeds niet zat (meestal niet dan ;-p). Ik heb al altijd in de Retail gewerkt maar het afgelopen jaar ben ik fulltime mama van (bijna) 3 kinderen; Mhairi * (14-08-14), Aiden (06-10-15) en baby nummer 3 (uitgerekende datum 08-06-18). Je kunt er niet om heen, bij mijn dochter haar naam staat een sterretje. Zij is overleden in mijn buik toen ik 37 weken zwanger was. Ik kan uren over haar vertellen en schrijven en dat doe ik ook online.

Maar vandaag wil ik jullie meenemen in mijn derde zwangerschap. Zoals je kunt zien zijn mijn laatste 2 weken ingegaan. In mijn geval echt een mijlpaal. Gezien mijn voorgeschiedenis kon ik me laten inleiden met 37 weken. Iets waar we bij Aiden heel bewust voor gekozen hebben. Deze keer (hoewel het reuze spannend is) proberen we de kleine op zijn eigen tempo te laten komen. Echter ga ik niet over de 40 weken, dat is sowieso besloten. Ik hoop gewoon iedere nacht dat het gaat beginnen…

Deze zwangerschap is echt een cadeautje. Mijn partner en ik hadden besloten om niet voor een derde kindje te gaan. Het gemis en verdriet van onze dochter in combi met de zorg voor een peuter maakten ons gezin best wel compleet. Hoewel ik stiekem nog 1 keer zwanger wou zijn. Zonder medische hulp (wat ik vorige zwangerschappen wel had) werd ik onverwacht zwanger. Hoe bijzonder?! Ons ongeloof groeide, twijfel en angst hoorden er weer bij. Er is geen moment in alledrie de zwangerschappen dat wij ook maar iets als vanzelfsprekend hebben gezien. Toch is deze zwangerschap niet zo rooskleurig als ik vorige keren heb mogen ervaren. Ik ben de hele zwangerschap ontzettend kortademig, moe, heb last van mijn bekken en vind de combi van zwanger zijn met een peuter, echt heel pittig. Ik heb echt de weken uitgezeten en zo ook de laatste dagen.

Uiteraard ben ik meer dan dankbaar maar het is nu gewoon tijd om mijn kleine mannetje, mijn tweede zoon, mijn derde kind gezond en wel in mijn armen te sluiten.

Duimen jullie mee voor een goede, vlotte bevalling? Ik wou nog vertellen hoe ik daar tegenop zie maar ik gok dat er slechts een enkeling schreeuwt dat hij daar zin in heeft, dus die klaagzang bewaar ik voor het thuisfront.

Na het schrijven van mijn blog kwam ik maar niet op een “originele” titel. Mijn derde zwangerschap, dat kon ik bedenken (oeps). Eline dacht met me mee en toen zei ze; onze 2de regenboogbaby, onverwacht maar zó welkom. Ja perfect! En toen bedacht ik me opeens een bijzondere gebeurtenis die ik nog graag wil delen met jullie.

Op Aiden zijn 2de verjaardag hadden we frietjes gegeten en toen we met z’n drietjes terug liepen naar huis, verscheen er een hele mooie regenboog. Aiden vond het ook heel mooi en stond er ook even bij stil. Ik vertelde hem dat hij mijn regenboogbaby was. Terwijl ik hem dit vertelde zag ik heel lichtjes ook de 2 de regenboog verschijnen. Wat bijzonder dacht ik toen. Een paar dagen later voelde ik aan alles dat ik zwanger was en dat bleek dus ook. Ik dacht toen ook wel meteen terug aan ons moment op zijn verjaardag. Toeval of niet? Voor mij bijzonder genoeg om te geloven dat er toch meer is.

regenboo

Liefs, Kelly

Mocht je nog meer willen lezen over Mhairi of je herkennen in mijn verhaal, neem gerust een kijkje op mijn blog; mamavaneenfoto.wordpress.com

Lieve Kelly, ik snap helemaal wat je bedoeld. Die onbevangenheid is weg helemaal verdwenen een zwangerschap, een kindje is zo’n wonder. Ik ben Skye* dan een stuk eerder verloren maar ook ik vind deze zwangerschap zo ontzettend spannend. Nog eventjes geduld en je mag je kleine wonder gezond en wel in je armen sluiten daar heb ik allen vertrouwen in. Zet ‘m op!
Liefs Eline


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s