Ready to pop, wat doet dit met Senn?

Zoals de meeste van jullie weten ben ik bijna uitgerekend, nog maar een paar dagen en dan is het alweer 10 juni. Dat betekent dat de kleine man echt elk moment kan komen. Hoe spannend is dat! Maar dit is niet alleen spannend voor mij of Steef nee ook voor Senn is dit ontzettend spannend en heftig. Wil je weten hoe wij en Senn hiermee omgaan? Lees dan gauw verder!

 

Ik ben (voor de meeste herkenbaar) een nuchter persoon. Sta redelijk sterk in mijn schoenen maar ook ik heb mijn onzekerheden. Qua kinderen ben ik vaak wel zeker van mijn zaak en weet ik wat goed is voor mijn eigen kind. Maar tijdens de zwangerschap komen er een hoop hormonen vrij en twijfel ik nog wel eens aan mezelf. Dan komen de vragen: ga ik dit allemaal goed doen straks met een kleintje en Senn in huis? Hoe zal Senn reageren? Zal het net zo’n makkelijke baby worden als Senn? Dit zijn vragen die ik mezelf regelmatig heb gesteld, maar die kun je helaas niet beantwoorden. Ik moet gewoon rustig en geduldig afwachten. Dat is een dingetje voor mij hoor, rustig afwachten ik stippel het liefst alles uit en weet het liefst van minuut tot minuut wanneer wat gebeurd. Alleen met een bevalling of dergelijke kan je helemaal niet plannen, best wel een dingetje dus ; )

Ook al kunnen we niet voorspellen wanneer ons kleine mannetje zal komen hebben we wel alles klaarstaan en zijn we dus helemaal ready voor de baby. Bij dit alles hebben we Senn zoveel mogelijk proberen te betrekken. Ik heb bijvoorbeeld de box anderhalve week geleden in huis gehaald. Toen hebben Steef en ik uitgelegd dat zijn babybroertje straks in de box komt te liggen en dat hij als baby ook in diezelfde box heeft gelegen. We hebben hem al de spulletjes die in de box lag laten zien. Op deze manier weet hij wat het is. Bij mijn ouders lag nog een grote pop deze hebben we geleend zodat Senn alvast met de pop kan oefenen. Zo schattig want hij legt dus elke dag de pop in de box neer omdat hij (volgens Senn) moet slapen en nog een beetje moet groeien. Het is heerlijk om te zien dat hij ermee bezig is en zich al een beetje grote broer voelt. Dit hebben we ook gedaan met de babykamer en de cosleeper in onze kamer. We hebben hem alles laten zien en uitgelegd waarvoor het is. Ik ben van mening dat kinderen veel meer doorhebben dan wij denken. Zo kan het voor hun een stukje rust kan geven als ze voorbereid worden op grote veranderingen. Zeker zoiets als een gezinsuitbreiding.

 

Maar is Senn zijn gedrag veranderd? Ik zeg JA. Heeft dit te maken met de zwangerschap en naderende bevalling dat weet ik niet.. Maar dat er dingen verandert zijn dat is zeker zo. Senn is altijd een mannetje geweest die heel goed zelf kan spelen en zich vermaken. Sinds mijn bevalling nadert is hij steeds aanhankelijker, wil hij knuffelen en alles samen met mij doen. Ook is hij een stuk emotioneler en moet hij soms ineens huilen. Hij voelt duidelijk dat er iets gaat veranderen en wil iedereen het liefst zoveel mogelijk bij zich houden. Je merkt dat hij er in zijn onderbewustzijn ook flink mee bezig is, hij praat in zijn slaap en roept dan nee niet weggaan! Soms schrikt hij wakker en zegt hij ‘MAMA, PAPA! Kom nou, laat me niet alleen!’. Mijn moederhart breekt als ik dit hoor, ik ga dan even bij hem liggen en zeg tegen hem dat mama en papa er zijn en niet weggaan. Dan wordt hij al snel rustig en slaapt hij gewoon verder. Maar zo zie je maar hoeveel hij er toch mee bezig is. Waarom hij denkt dat we weggaan weet ik niet zo goed.
Ook op het kinderdagverblijf merk ik ook een groot verschil, Senn zit sinds een maand of twee op een nieuw kinderdagverblijf. Dit is best spannend zou je denken. Alleen is Senn heel makkelijk en vindt hij alles al gauw goed. Zo waren er de eerste weken geen problemen en liep hij lachend naar binnen en had hij net aan de tijd voor een afscheidskusje. De laatste twee keer begint hij thuis al met: ‘mama ik wil bij jou blijven’ en moest hij zelfs huilen toen ik wegging. Dit heeft hij in de drie jaar dat hij op een kinderdagverblijf zit nog nooit gedaan, dit brak letterlijk mijn moederhart. In de auto heb ik dan ook stiekem een traantje weggepinkt, blame it on the hormones! Gelukkig kreeg ik al gauw leuke foto’s via de app van het kinderdagverblijf en zag ik dat hij lekker vrolijk aan het spelen was. Toch denk ik dat dit ook te maken heeft met het feit dat hij bij ons wil blijven en erg bezig is met de veranderingen rondom ons gezin.

 

Na de bevalling zullen we Senn ook zoveel mogelijk overal bij betrekken, zoals met het badje, naar bedje brengen voedingen etc. Ik ga waarschijnlijk direct beginnen met kolven dus als dat allemaal goed loopt kan hij ook een flesje geven. Op deze manier hoop ik dat het voor Senn zo snel mogelijk ‘normaal’ wordt en hij weer lekker zichzelf wordt. Het vrolijke mannetje dat altijd lekker zijn gangetje gaat.

 

Merkte jullie veranderingen bij je peuter? Ik ben erg benieuwd.
Laat je het me weten in een reactie?
Liefs Eline

6 Replies to “Ready to pop, wat doet dit met Senn?”

 1. Wat een mooie blog, eerlijk en puur zoals het nu is. Jullie doen het super als gezin en het komt allemaal goed schatjes! En tips/ervaringen etc. heb ik natuurlijk niet. Maar zolang liefde in overvloed aanwezig is, komt alles goed.

  Like

 2. Wat mooi om te lezen je doet het super als moeder en inderdaad blijf doen wat je nu doet komt echt goed. Succes hoor met de bevalling ook ik ben benieuwd naar jullie 2e? Mannetje 😍😍😍😍

  Like

 3. Mooi verwoord! Niet alleen peuters veranderen, onze Fleur was 7 toen haar zusje geboren werd. Ook zij was anders dan daarvoor. Maar idd lekker bij betrekken, dan komt het helemaal goed! Succes met de laatste loodjes!

  Like

 4. Hier 12 juni uitgerekend en al een dochtertje van 3,5 jaar.
  De laatste wkn mag alleen mama haar helpen met naar de wc gaan, naar bed gaan, eten klaar maken etc..
  Ook wil ze heel veel samen spelen.. ze kon altijd prima zelf spelen.
  Vandaag is ze bij opa en oma geweest. Ze vertelde net thuis dat ze heel hard moest huilen omdat ze mama zo miste😔
  Ben ook heel benieuwd hoe het straks gaat als haar broertje er is..
  Succes met de laatste loodjes!

  Like

 5. Heel goed dat je Senn er zo bij betrekt, dat is zo belangrijk! Hier ook gedaan. Uiteraard ook wel wat struggles in de eerste paar weken, juist door overal bij te betrekken verdwijnen die struggles gauw en is het als snel vrij normaal. Gewoon jr ding doen en niet overal heel erg de nadruk op leggen. Je doet t super, dus gaat sowieso goedkomen! X

  Like

 6. Leuk om te lezen hoe jullie Senn overal bij betrekken. Kinderen veranderen naar mijn idee nu eenmaal wanneer er een kleintje bij komt maar de angst dat papa en (vooral) mama weg gaan was hier ook sterk aanwezig. Net als jij vragen zij zich op hun eigen niveau ook af hoe dat nu dadelijk gaat met nog een kindje erbij denk ik. Angst was na de komst van de kleine bij ons snel weer over in ieder geval! Succes met de laatste loodjes. X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s