Onze droom, mama’s worden!

Laten we beginnen bij het begin. Ik (Eline) en Nathalie hebben elkaar ruim 5 jaar geleden leren kennen. Al snel trouwden we en kochten een huis in het super leuke Utrecht. Vaak hadden we het over kinderen en was het ook een grote droom van ons.

Om kinderen te kunnen krijgen hebben we verschillende opties overwogen. Nummer 1: De spermabank, dit is een ontzettend lang traject en om het nog allemaal even wat ingewikkelder te maken heeft Nathalie het BRCA-1 gen wat inhoud dat zij een verhoogd risico heeft op borstkanker en eierstokkanker. Nathalie’s grootste wens was om een baby te dragen. Dus voor er een baby al zou kunnen en mogen komen moest Nathalie eerst onder het mes. Nathalie heeft een volledige amputatie met reconstructie ondergaan. Na deze heftige rollercoaster zijn we eerst met zijn tweeën gaan reizen door Bali. Dit was fantastisch en we waren weer geestelijk en lichamelijk opgeladen! Terug in Nederland ging de zoektocht verder naar onze babywens.
Nummer 2: Sperma uit Denemarken. Sperma uit Denemarken? Ja, tegenwoordig kan je gewoon op een website sperma bestellen uit Denemarken. NO WAY! Riep ik al snel toen ik dat hoorde. Hoe ga ik dat straks vertellen aan mijn kind als hij/zij vragen gaat stellen. Ja, we weten niet wie je echte vader is we hebben je gekocht op een website! Ik kon die gedachte niet loslaten en samen konden we dat niet ons toekomstige kindje aandoen hoe groot onze droom ook was. Mijn eisen waren hoog. Bijna zo hoog dat de kans nihil was dat dit zou slagen. Mijn eisen waren als volgt:
1. Een bekend persoon
2. Volledige voogdij
3. Baby kent biologische vader maar heeft geen zeggenschap.

Wij zagen onze droom vervliegen. Tot er een vage vriend/kennis op ons pad kwam opduiken. Vroeger toen ik 16 was kwam ik hem vaak tegen met uitgaan. Dan zei ik tegen vriendinnen. Als ik ooit een donor zoek wil ik HEM!! Daar ineens was hij weer in beeld. Ik was erg bang om Nathalie valse hoop te geven dus benaderde hem zonder Nathalie het wist. Hij wilde een afspraak met ons plannen. Ik vond het al heel wat dat die niet gelijk nee zei en een serieus gesprek met ons wilde. Na meerdere gesprekken gevoerd te hebben kwam het verlossende woord. Donor: ik wil dit heel graag voor jullie doen. Ik wil jullie iets geven waar ik nooit iets mee ga doen maar jullie wel compleet mee kan maken. Dit geef ik jullie volledig uit liefde! HOE BIJZONDER EN FANTASTISCH IS DAT?! Nu hoor ik jullie vragen, nooit iets mee gaan doen? Klopt, de vader is homo en helaas is nog steeds is voor homo’s nog niet veel geregeld in tegenstelling voor lesbische stellen. Zo kon ik de baby erkennen toen het in de buik van Nathalie zat, homo’s moeten het kind adopteren, draagmoederschap is verboden in Nederland en als je als homostel een kindje wil adopteren bijvoorbeeld in de VS kost dat ZEER veel geld. Helaas zijn we er nog lang niet in deze wereld en zelfs niet in het welvarende Nederland.

We maakte afspraken als Nathalie haar vruchtbare periode had en dan kwam hij naar ons toe. Het klinkt awkward en ik kan je vertellen dat was het ook! Maar oh wat hebben we gelachen van de ongemakkelijkheid. Na 2x was het al raak! De zwangerschap verliep super goed en op 16 augustus 2017 om 21:39 werd Liv Noé geboren. Wij waren meteen op slag verliefd.

Nou vragen veel mensen aan ons en hoe is nu het contact met de donor? We noemen het niet meer de donor maar de biologische vader. We zien elkaar en zijn familie geregeld en het gaat helemaal vanzelf. Het contact verloopt zo ontzettend fijn en zijn nog elke dag zo dankbaar dat dit mega mooie en lieve persoon ons Liv Noé heeft gegeven. Wat genieten wij ontzettend veel van dit super vrolijke, lieve en mooie meisje. Wat gaat de tijd snel en wat groeit ze ontzettend hard.

Liefs Eline

Lieve Eline en Nathalie, wat een ontzettend mooi verhaal. Heel bijzonder hoe alles is verlopen en hoe jullie mama zijn geworden van jullie knappe meisje Liv. Ik wil jullie al het geluk van de wereld wensen met jullie mooie gezinnetje. Geniet van en met elkaar. Wil je op de hoogte blijven van Liv en hun mama’s volg dan Nathalie en Eline op Instagram.
Liefs Eline

 

 

One Reply to “Onze droom, mama’s worden!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s