Mijn bevalling, Foss Fender

Twee weken geleden werd ik moeder van ons tweede zoontje Foss Fender. Ik zag toch een beetje op tegen de bevalling, hoe zou deze verlopen… zou het weer uren duren… Dit zijn vragen die door je hoofd spoken zeker de laatste dagen voordat de bevalling daadwerkelijk begint. Ik denk dat ik er meer mee bezig was dan bij Senn, waarom geen idee. Misschien omdat je al weet wat er staat te gebeuren en je dus minder bleu een bevalling instapt? Benieuwd hoe de bevalling is gegaan en of ik ben ingeleid? Lees dan gauw verder. 

Op Vaderdag, zondag 17 juni moesten Steef en ik ons rond 16.00 uur melden in het ziekenhuis. We zouden komen voor een inleiding met een ballonkatheter. In principe zouden we dus na de plaatsing van de ballonkatheter naar huis gaan en ons de volgende ochtend weer melden. Ze kijken dan of er ontsluiting is en er vliezen gebroken kunnen worden. Dit ging bij ons een beetje anders.

Om 16.00 uur meldden wij ons uiteraard in het ziekenhuis in Delft op de afdeling verloskunde. We werden op zaal gelegd waar ik aan een CTG werd aangesloten om te kijken hoe ons kindje het deed. Dit zag er allemaal prima uit dus werden we na drie kwartier CTG meegenomen om de ballon te plaatsen. Dit was een pijnlijk klusje omdat mijn baarmoedermond erg naar achter gekanteld lag, maar nadat er twee verschillende gynaecologen een poging hadden gewaagd was dit gelukt! Na het plaatsen van de ballon moesten we weer drie kwartier aan de CTG om te kijken of de kleine het nog goed deed en of het allemaal rustig in mijn buik bleef. Dat was niet het geval, de kleine zijn hartje dropte elke keer naar de 70 a 80 terwijl dit tussen de 140 en 180 moet zijn. Erg laag dus! Ze wilde na deze CTG over een uurtje nogmaals een nieuwe CTG maken. Je raadt het al, deze CTG gaf weer aan dat het hartje dropte. Steef en ik keken elkaar aan en zeiden wij mogen vast niet meer naar huis, nog geen twee tellen later kwamen ze ons ook vertellen dat ze ons liever hier wilde houden en de CTG aan wilde laten staan om zo de conditie van de kleine man in de gaten te houden.

402Gelukkig had ik thuis al zo’n vermoeden dat alles bij ons altijd net even anders gaat dus had ik de vluchtkoffer meegenomen! Wat een geluk, want wat ik niet wist is dat ik nog geen uur later om de 5 minuten weeën had.  Het ging ineens zo verschrikkelijk snel dat ik nog op zaal lag terwijl ik al flinke weeën had. Toen de gyn ging checken of ik al iets van ontsluiting had kwamen ze erachter dat ik al 4 cm had en dat in een uurtje tijd! We ging snel door naar de verloskamers en daar hebben ze na een tijdje weer gecheckt en bleek ik al 7 cm ontsluiting te hebben. Ik vroeg om pijnmedicatie maar omdat het zo snel ging waren ze bang dat geen ruggenprik meer kon krijgen. Maar omdat ik continue weeën had en geen tijd had om bij te komen hebben ze er toch voor gekozen een morfine pompje aan te sluiten zo kon ik toch een beetje uitrusten. Je krijgt dan een pompje die je zelf kunt bedienen, geloof me ik bleef drukken ; ) Rond half elf in de avond zat ik op 9.5 cm ontsluiting, het pompje werd afgesloten en het wiegje plus kruikje werden neergezet. De gyn vertelde ons dat we snel ons mannetje konden zien dat was maar goed uit want hij had het ondertussen best zwaar, zijn hartje bleef continue droppen en hij leek het niet meer zo fijn te hebben bij me. Helaas bleek dat de laatste loodjes echt het zwaarst wegen. Die 0.5 cm duurde namelijk nog ruim 3 uur! Omdat Foss het zwaar had hebben ze bloed van zijn hoofdje afgenomen om zijn zuurstof te meten. Dit was gelukkig nog in orde. Omdat het niet helemaal goed vorderde hebben ze een echo gemaakt en bleek ons mannetje een sterrenkijker, maar het draaien lukte niet goed. Ik kreeg steeds meer persweeën dit was voor ons mannetje niet fijn daarom heb ik weeënremmers gekregen in de hoop dat ik nog 10 cm ontsluiting zou krijgen. Gelukkig kwam dit redelijk snel en heb ik eindelijk mogen persen. Foss moest nog draaien en de kans op een keizersnede was nog steeds flink aanwezig. Gelukkig lukte het draaien met de nodige hulp van de gyn. Maar daar was hij eindelijk op 18 juni om 1.40 uur, ons mannetje Foss Fender Zwitser!

18-06-2018 Foss Fender Zwitser

 

Zo trots en zo bijzonder dat je direct weer zo’n liefde voelt voor zo’n klein mensje! Ik was godsgelukkig toen ik hem hoorde huilen, mijn baby huilde! Hij was gezond en hij huilde geen stilte meer! Wat een heerlijk gevoel. Hoe bizar ook maar Senn, Skye en Foss lijken alle drie ontzettend veel op elkaar. Zo hebben ze allemaal hetzelfde dopneusje en hetzelfde mondje. Prachtig, onze kindjes!

We bleven die nacht in het ziekenhuis maar de volgende ochtend mochten we alweer lekker naar huis. Rond 10.00 uur waren we thuis en kwam onze kraamverzorgster er ook al aan. In mijn volgende blog vertel ik jullie graag meer over onze kraamweek.

Hoe ik deze bevalling heb ervaren is een vraag ik die vaak gesteld krijg, ik denk een stuk fijner en relaxter als mijn vorige bevallingen. Ten eerste is het een wonder om weer een gezond kindje in je armen te mogen sluiten onze regenboogbaby! Ten tweede is het gewoon en stuk sneller gegaan zonder vele medische toeters en bellen, gelukkig! Ik ging naar het ziekenhuis voor inleiding maar daarna kwam het gelukkig allemaal vanzelf opgang, iets wat ik stiekem een beetje hoopte! Voor nu gaan wij lekker genieten van ons gezinnetje!

Ik hoop dat jullie weer met plezier hebben gelezen.

Liefs Eline

 

12 Replies to “Mijn bevalling, Foss Fender”

  1. Nou meis je hebt het weer niet cadeau gekregen hoor! Klinkt heftig pfff 3 uur lang op die laatste halve cm! Killing! Is zo’n morfinepompje wel een aanrader?
    Je mag trots op jezelf zijn! Prachtig mannetje heb je weer op de wereld gezet! Dikke kus!

    Like

  2. Mooi geschreven weer, alsof we er bij zijn! Prachtige foto’s ook en wat fijn dat je geen KS hoefde. Hopelijk was je snel hersteld en zo te zien ben je heerlijk aan het genieten van Foss! Enjoy it!
    Liefs Priss

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s