De hittegolf de baas met een newborn en een peuter, hoe dan?!

Een vraag die ik de afgelopen weken veel heb gehad is hoe ik het allemaal doe met een newborn én een peuter én dit ontzettende warme weer. Ja jullie hebben je waarschijnlijk allemaal kapot zitten zweten de afgelopen weken, een heerlijke zomer maar soms nét ietsje te warm vinden de meeste. Ik als zonaanbidder vind dat warme weer fantastisch maar vonden mijn kids dit ook zo leuk? Lees gauw verder om te zien hoe het ons af ging met die twee kleintjes. 

Toen Foss op 18 juni geboren werd was het net wat minder warm, het was namelijk voor zijn geboorte ontzettend heet. Dit vond ik als hoogzwangere wat minder, ik kon namelijk mijn warmte niet zo goed kwijt. Hormonen zeggen ze.. en natuurlijk die dikke buik. Tijdens mijn kraamweek was het ook niet zo ontzettend warm, heerlijk vond ik dat zeker omdat je dan veel in bed ligt. Nadat hij 10 dagen oud was kwam de eerste hittegolf, oef wat trek je zo’n kleintje dan aan he? Dit is iets wat ik zelf ook ontzettend lastig vond. Senn is namelijk in april geboren en droeg tijdens de kraamperiode alleen maar lange mouwen en een lange broek. Heerlijk ik hoefde er dus niet over na te denken dat dat wellicht te warm zou zijn. Maar met Foss was dit dus net even anders, een shirtje met een broekje was al gauw te warm. Alleen ben ik dus zo’n moeder die bang is dat haar kind haar te koud zou hebben en ben ik dus geneigd hem te warm aan te kleden.  Dit heb ik met de 30+ temperaturen wel losgelaten hoor want dan was zelfs een romper nog te warm! Ik moet dus zeggen dat ik er wat beter in word, maar ik blijf het lastig vinden en beginnen we de dag vaak met een andere outfit dan dat we de dag afsluiten. Zo kon ik Senn ook lekker in een badje doen, tegen de tijd dat het lekker weer was was Senn ook al 4 maanden. Maar Foss was tijdens de eerste hittegolf pas 10 dagen oud en nu ondertussen 7 weken oud. Zo’n zwembadje in de tuin is dan leuk hoor maar way to cold voor zo’n kleintje. Dus afkoelen kon de kleine man ook niet goed.

Wat werkte dan wel voor de kleinste spruit? Binnen liggen, dat was toch het beste voor hem. Binnen was het net wat koeler als buiten en kon hij lekker slapen. Ik merkte aan Foss dat hij tijdens die extreem hete dagen juist wat aanhankelijker werd, dus meer wilde plakken. Geloof me samen van de bank af zweten dus. Daar zat ik dan op de bank met en plakbaby op mijn plakbuik 😉 Maar ook die momentjes zijn heerlijk. De beste tip trouwens als je plakbaby lekker een plakdag wil houden is een hydrofiele doek! Dikke liefde voor die doeken, je legt de doek tussen jou en je baby in en het plakken wordt een stuk minder! Ik gebruik die doeken dan ook werkelijk voor alles!
Ook merkte ik dat Foss soms meer wilde drinken tijdens deze dagen, ik zorgde er dan voor dat ik 10 cc extra water aan de flessen toevoegde zodat hij wat meer vocht binnen kreeg. Verder deed ik Foss af en toe in een lauw badje in de middag zodat ook hij zijn warmte wat mee kwijt kon.

En mijn peuter hoe doet die het met de hitte? Senn heeft ook wel wat last van de warmte, zo viel hij in de middag in slaap en lag hij vaak in de avond wat later te slapen. Nu ben ik daar vrij makkelijk in en schakelen we zo over naar het Spaanse ritme. Relaxen en genieten van de warme dagen dat doen we zeker, niet teveel druk leggen op Senn en hem dan maar even laten tukken in de middag!

Nu is Senn ook een zeer energieke peuter die graag avonturen beleefd en dingen onderneemt. Om er met de komst van Foss niet te veel in te veranderen stonden we dan ook zo’n 3 en halve week na de bevalling op het strand! Heftig? Ja, maar ook zo ontzettend leuk. Je ziet je kleine ventje genieten en Foss, die lag heerlijk te slapen met een zeebriesje over zijn bedje. Ook al is het en hel volksverhuizing zo’n dagje strand met twee van die kleine kids, het is het helemaal waard! Het fijne is dat ik dit dus niet helemaal alleen doe maar altijd iemand meeneem. Zo kan er iemand met Senn in de zee spelen terwijl de ander bij Foss blijft. Gelukkig wonen wij ook maar een paar minuutjes van het strand af en zijn we zo weer thuis als één van de kids het helemaal zat is.
Zo is het ook heerlijk om na het eten nog even uit te waaien en een avondduik te nemen op het strand, het is dan minder warm én minder druk. Voor Senn is het net zo leuk en voor Foss net iets beter uit te houden.
Bij ons thuis hebben we één groot speelparadijs in de tuin met een groot zwembad, een watertafel en heeeel veel ijsjes! Zo overleven wij de warmte wel!

Voor de aankomende dagen is wat minder warm weer voorspeld, dit vind ik geen ramp. Want hoe heerlijk ik die warme dagen ook vind, Foss heeft nog zoveel kleertjes die hij aan moet! 😉 Haha door de warme dagen heb ik echt nog tientallen pakjes ongedragen in de kast liggen, dus kom maar door met een weekje wat koelere dagen en heel veel omkleden! Daarna mag het gauw weer heerlijk weer worden!

Hoe reageerde jullie kids op de warme dagen en hebben jullie de hitte zelf goed overleefd?

Liefs, Eline

 

2 Replies to “De hittegolf de baas met een newborn en een peuter, hoe dan?!”

  1. Fijn dat jullie zo dicht bij het strand wonen en het uit de houden is
    Nara doet het en reageerd met deze hitte goed al drinkt ze sommige dagen wat minder goed snachts slapen is voor haar geen probleem gelukkig wat ze zoal aan heeft wanneer ik we thuis zijn heeft ze alleen een luier aan wanneer ze bij oma en opa is lig ze er ook zo bij of met een romper op stap heeft ze iets luchtigs aan en vind ik het zonde van de ongedragen kleding dat weer wel want ze groeit zo hard 😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s