Verlof bijna voorbij, wat vind ik daarvan?

Ik weet nog wel dat ik een aantal maanden geleden verlof kreeg, wat lijkt zo’n periode dan lang he. De laatste weekjes van mijn zwangerschap bracht ik door met wat laatste dingetjes kopen, vooral veel knuffelen en leuke dingen doen met Senn en afwachten. Afwachten op de kleine man waar je dan zo rete nieuwsgierig naar bent! 

Nu ik dit typ zit ik lekker op mijn bankje in huis, mijn laatste weekje verlof is ingegaan. Daarna mag ik weer aan de bak op mijn werk. Ik werk als verpleegkundige in de psychiatrie, dus ben ik bekend met de onregelmatige diensten. Mijn man werkt net als ik ook onregelmatig dus de tijd van stressen, plannen en opvang regelen gaat weer beginnen. Dat heb ik zó niet gemist!

Eind april ging ik met verlof, wat lijkt dat alweer lang geleden zeg. Nu is mijn kleine mannetje alweer twee en een halve maand oud! HOE DAN!? Die tijd is gewoon weer keihard omgevlogen en dat betekent dat we weer teruggaan naar ons ‘normale’ leventje van werken en routines. Ik kan jullie met eerlijkheid vertellen dat ik deze maanden zo ontzettend genoten heb van mijn gezin en vooral het met elkaar zijn. Als ik er nu aan denk dat ik straks weer moet werken en ik dus vele malen minder bij mijn kids kan zijn vind ik dit best even moeilijk. Natuurlijk vind ik het fijn om mijn collega’s weer te zien, even te kunnen kletsen zonder afgeleid te worden door de kids. Maar toch vind ik het ook echt een dingetje, want even he Foss is nog zo’n ukkie.

Zo zou ik best nog wel eens maandje of twee langer verlof kunnen hebben, dan is Foss een stukje groter en kan mijn moederhart het denk ik beter aan als hij naar de opvang gaat! Mijn broer en schoonzus waren vorige week hier op bezoek in Nederland, zij wonen in Zweden. Een maand voordat Foss geboren werd is zij bevallen van een dochter. In Zweden hebben ze dus een jaar lang verlof en heeft de partner ook nog recht op een half jaar vrij. Mijn nichtje gaat dus pas met twee jaar naar de kinderopvang. Hoe bizar is dat! Een jaar is voor mij wel weer erg lang en ik zou dan wel weer graag wat om handen hebben en lekker aan het werk zijn. Maar wat een verschil is het dan toch per land!

Vonden jullie het fijn om na je verlof weer aan de slag te gaan of is het net als ik een beetje dubbel? Wel fijn om even ‘Eline’ weer te zijn maar ook wel lastig om je gezinnetje weer even alleen te laten na die tijd zo met elkaar?

Liefs,

Eline

5 Replies to “Verlof bijna voorbij, wat vind ik daarvan?”

  1. O Meis! Vreselijk snel gaat de tijd! Ik vond het heerlijk om thuis te zijn, maar vond het ook fijn om weer even mijzelf te kunnen zijn. En niet om je te ontmoedigen, maar elke week blijft een uitdaging om alles en iedereen weer op de juiste tijd op de juiste plek te krijgen😉 maar jij kan dat! Geniet van je laatste daagjes! 😘

    Like

  2. Het vliegt die tijd, ik ga over een aantal weken met verlof en hoe gek het ook klinkt, ik kijk er niet zo naar uit :-)! Ik werk 2 dagen en vind mijn werk zo ontzettend leuk en ben ik net met een tof project begonnen.. niet dat mijn gezin een project is, maar dat moet ik nu loslaten, net zoals die 3 mannen straks van mij weer als ik aan het werk ga.
    Werk zal straks energie vragen, maar ook zoveel geven.. en ik weet zeker dat jij dat top gaat handelen :-)..!! Zet m op en maak er een mooie week van!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s