Hoe is het nu met Foss? En met ons?

Zoals de meeste weten ging het even niet zo lekker met Foss, dit had voornamelijk te maken met zijn voeding. Nu we weer een aantal dagen terug zijn op de dieet voeding merken we wel degelijk verschil. Zulke dagen dat je kleintje zo’n pijn heeft gaat je niet in de koude kleren zitten. 

Vanaf het moment dat ik geen borstvoeding meer gaf merkte ik dat Foss niet zo lekker in zijn velletje zat. In eerste instantie dacht ik dat het door het overstappen van de voeding kwam. Maar dit hield toen te lang aan. Al gauw begon ik te denken aan een KMA (koemelkallergie) dit omdat Senn ook bekend was met KMA. Je let dan denk ik wat meer op de symptomen en je herkent het denk ik ook wat sneller. Senn kreeg toen Pepti voorgeschreven, dit werkte allemaal prima en het verschil was zo groot dat we zelfs nooit hoefde te provoceren. Met Foss ging dit even anders. Foss kreeg namelijk ook vrij snel een machtiging van Pepti, normaal gesproken test je dit eerst zelf, ga je provoceren en krijg je daarna een machtiging. Wij kregen nu direct een machtiging voor drie maanden. Deze drie maanden waren al gauw om en daar kwam het moment van provoceren.

Ik zag enorm op tegen het provoceren en dacht zal ik het doen of gewoon zeggen als of ik het had gedaan. Ik moest namelijk gewoon thuis provoceren, dus ik kon makkelijk de test even frauderen. Maar iets in me zei dat ik het toch moest proberen, zeker omdat ik de heel koemelk allergie toch wel een dingetje vond met Senn en bijvoorbeeld toetjes of andere dingen waar melk in zat. Dus daar gingen we: vol goede moed starten aan de provocatietest. In eerste instantie leek er ook weinig aan de hand, we zagen geen uitslag op zijn huidje of enorme krampen. Het enige was flinke diarree, waar hij juist de eerste keer verstopt zat was hij nu aan de diarree. Iets wat juist helemaal de andere kant op ging, maar was dit dan wel die melk? Wij dachten eigenlijk aan buikgriep omdat we allemaal plat lagen en de wcpot omarmde. Dus was dat het eerste waar we aan dachten, naïef ik weet het niet maar hij was nog zó vrolijk. Een paar dagen later bleef de diarree en dit duurde mij iets te lang. Ik heb nog even gedacht zijn het misschien doorkomende tandjes, Senn had daar ook enorme spuitluiers van maar dat haalde ik alweer snel uit mijn hoofd. En vanaf die nacht ging het mis, ik heb Foss nog nooit maar dan ook nooit zoveel zien huilen. Rondjes lopen over straat was eigenlijk het enige wat echt hielp, dit was zo zielig. Maar tegen die tijd was het vrijdag tegen het middaguur, dat betekende dat ik niemand van het CB meer te pakken kon krijgen. Uiteindelijk hebben we maandag direct gebeld, dit duurde alleen nog een dag voordat iemand ons terugbelde met een uitslag over of we een nieuwe machtiging konden krijgen. Die dag erna kregen we natuurlijk direct de machtiging, alleen kon ik nog niet direct de voeding binnen krijgen. Dit moet je namelijk online via Sorgente bestellen, uiteraard ging hier iets mis mee dus duurde het maar liefst 4 dagen (POST NL SUCKS) voordat we de voeding kregen. Ik had dit op de een of andere manier al voorspeld en hebben we daarom ook gelijk bij de apotheek een bus mogen krijgen.

Nu Foss weer een paar dagen aan de Pepti voeding zit merken we een groot verschil, ons mannetje is weer rustiger, lacht meer en slaapt gewoon in zijn eigen bed! Dit was namelijk tijdens die periode van provoceren niet het geval, hij werd alleen rustig als hij tegen mij aan sliep, dus niet in de co-sleeper nee echt tegen mij aan. Natuurlijk is het fijn dat hij op deze manier wat slaap pakt maar na een aantal nachten zo plakken ben ik echt helemaal kapot. Ik merkte ook dat ik na zoveel nachten maximaal 4 a 5 uur slaap helemaal kapot was. Ik kan ook echt met alle eerlijkheid (misschien vinden jullie dit wel aanstellerij) zeggen dat ik zoveel huilen best wel lastig vind. Vooral omdat ik die pijn zó graag over zou willen nemen maar dit gaat niet en dat frustreert me enorm.

Zoals ik net zei gaat het dus een stuk beter nu, maar zijn we helemaal tevreden? Nou dat weet ik niet. Foss heeft nog steeds pijn, krampen en huilt nog als hij bijvoorbeeld moet poepen. Dat zijn dingen die gewoon lastig blijven omdat hij niet precies aangeeft wat er aan de hand is. Omdat het dus onduidelijk is en hij naar mijn mening nog niet helemaal goed in zijn velletje zit ga ik dus zeker even de kinderarts bellen of we misschien de Neocate voeding kunnen proberen om te kijken of dit nog meer verlichting geeft en ons ventje gewoon echt ontspannen is.

Zijn er moeders hier met kids die ook Neocate voeding drinken en dit helemaal top is. Stuur dan vooral een berichtje of een reactie onder de blog.

Liefs Eline

 

13 Replies to “Hoe is het nu met Foss? En met ons?”

 1. Onze knul huilde de eerste 3/4 maanden bijna non stop na veel bezoekjes van het bureau die het niet meer wisten en meerdere bezoekjes bij huisarts door gestuurd naar kinderarts. Ik ga borstvoeding die maanden en dronk geen melkproducten. Moesten van kinderarts meteen starten met nutramigen en binnen een week was ons ventje een ontspannen ventje die sliep en blij was er ging een wereld voor ons open. Na 2-3 jaar lang provoceren en wel steeds een ziek ventje te hebben afgesroken met huisarts niet meer te provoceren tot we er weer aan toe zijn. Hij is nu 4 en gaan het nu gauwvweer een keer proberen. Ik hou mijn hart vast en hoop zo dat het nu misschien voorbij is.

  Like

 2. Hier vanaf 8 weken (sinds overstappen van BV op KV) bij de huisarts gelopen, uiteindelijk na een jaar toegegeven dat het KMA was. Terwijl ik het al zo lang riep, ook uit ervaring, ik heb zelf KMA gehad en zat in de familie. Volgens kinderarts kon het geen koemelkallergie zijn omdat het dan met pepti helemaal weg moest zijn (niet!!). Na heel veel zeuren toch een provocatie test in het ziekenhuis en jahoor…. nu krijgt hij geen melk binnen en geven we sojamelk, heel af en toe nog eczeem maar vele malen beter. Vertrouw altijd je gevoel!

  Like

 3. Fijn dat foss zich nu Al weer een stuk beter voelt en misschien op de neocate voeding nog wel beter. Ons kleintje huilt ook erg veel en sliep niet wij kregen ook gelijk een machteging voor de pepti maar die dronk meneer niet… toen hebben we ook neocate voeding gekregen en die dronk hij met moeite maar werdt er helaas onrustig van heel erg diarree en krampjes:( nu denken ze dat het verborgen reflux is en hebben we medicijnen gekregen en weer terug op oude voeding.. zo zielig voor die kleintjes…sterkte ermee!

  Like

 4. Ha eline, wat naar om te lezen dat Foss zich zo voelt. Wat nog een tip is om een langs een goede osteopaat te gaan, want darmploblemen staat vaak in combinatie met het zenuwstel, het kan daarom ook zijn dat hij bv een zenuw knel heeft. Onze 2 zoons zijn beide bekend met kiss-syndroom en bij beide bleken hun darmen ook niet oke. Met de jongste(3e) was ik er snel bij op advies van haar overgetapt op H.a. om koemelkallergie te voorkomen. Bij de 2e kwamen we er bij 1,5 jr pas achter en gebruikt nu nog steeds nauwelijks tot geen koemelk(en tarwe) dat helpt enorm, hij word in febr 3.

  Like

 5. Wij hebben het x2 gehad, maar Pepti bleek bij ons wel voldoende. KMA gaat ook vaak in combi met reflux. Zou dat nog kunnen? En een osteopaat gaf ook veel verlichting bij de twins. In monster zit een hele goede voor baby’s. Succes t komt goed.

  Like

 6. Hey! Herkenbaar, ik ben nu in de dase van kijken of onze 2e zoon misschien ook KMA heeft (zijn broer had het ook, de kans is dus groot!) Was van de week bij de dietiste en zij gaf aan dat Pepti nog iets meer ‘melk’ bevat dan bv Nutramigen. Dua het kan best dat de pepti nog niet genoeg helpt. Succes en sterkte!!

  Like

   1. Wij hadden toen ook Pepti, heb er zelf toen nooit bij stilgestaan of het misschien wel voldoende km vrij was. Ik ging er gewoon van uit dat het dat wel zou zijn. Maar achteraf had ik dat wel graag geweten en geprobeerd. Had misschien nog meer verlichting gegeven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s